close
Desert

Prajitura cu crema de vanilie si visine

prajitura-branza-cirese-580×400

O prajitura aromata, dulce , acrosoara , tocmai buna pentru sfarsitul de saptamana.

 

Ingrediente

Aluatul

-400 g faina

-200 g unt

-1 ou

-3 linguri smantana

-sare

 

Crema

-3 oua

-5 linguri zahar

-3 linguri faina

-1 plic zahar vanilat

– praf de copt

-500 g visine

 

Mod de preparare

 

Pentru aluat , amesteci untul cu 200 g faina, pana se formeaza o pasta. Din faina ramasa, ou , smantana si un praf sare, framanti un aluat vartos pe care il intinzi cu sucitorul.

Intinzi apoi pasta cu unt si rulezi. Intinzi si rulezi foaia de inca 3 ori, apoi imparti aluatul in doua si intinzi 2 foi de marimea tavii.

Pentru crema, bati albusurile cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, faina in ploaie, zaharul vanilat si un varf de cutit de praf de copt.

Intinzi o foaie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, asezi crema, pui visine  fara samburi si acoperi cu a doua foaie. O intepi cu furculita si o dai la cuptor 45 de minute. Dupa ce s-a copt si s-a racit  o pudrezi cu zahar si o tai bucatele.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...