Prajitura cu crema de branza si portocale

 

Prajitura cu branza si portocale este foarte aratoasa iar despre gust ce sa va spun decat ca este delicios.

Combinatia dintre branza si portocale dau prajituri o aroma deosebita.

Ingrediente

Blatul

  • 5 oua
  • 200 g de zahar brun
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 2 portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g de faina

Crema

  • 600 g branza de vaca
  • 250 ml frisca
  • 1 portocale
  • 2 lingurite esenta de portocale

Mod de preparare

Mixam albusurile pana se intaresc dupa care adaugam zaharul putin cate putin  si amestecam pana se topeste . Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand punem sucul si coaja de la portocale , adaugam faina cernuta amestecand usor de jos in sus in forma de para , stingem praful de copt cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie. Ungem o tava cu unt , o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia in ea . Incalzim cuptorul si punem tava in el pentru 35 de minute.

Cand este copt oprim cuptorul si lasam blatul sa se raceasca . Dupa ce s-a racit il taiem in doua. Amestecam branza cu frisca , esenta de portocale si cu portocala decojita  desfacuta in feliute , curatata pielite , taiata bucatele si pusa peste branza. Omogenizam bine compozitia si o turnam peste prima foaie de blat , niveland uniform. Asezam cea de a doua foaie peste compozitie si punem prajitura in frigider pentru 1,5 ore. Dupa trecerea timpului scoatem prajitura de la frigider si o taiem bucatele si pe fiecare bucatica asezam cate o felie de portocala si o frunza de menta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...