close
Desert

Prajitura cu crema de branza si portocale

prajitura-cu-crema-de-branza-si-portocale

 

Prajitura cu branza si portocale este foarte aratoasa iar despre gust ce sa va spun decat ca este delicios.

Combinatia dintre branza si portocale dau prajituri o aroma deosebita.

Ingrediente

Blatul

  • 5 oua
  • 200 g de zahar brun
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 2 portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g de faina

Crema

  • 600 g branza de vaca
  • 250 ml frisca
  • 1 portocale
  • 2 lingurite esenta de portocale

Mod de preparare

Mixam albusurile pana se intaresc dupa care adaugam zaharul putin cate putin  si amestecam pana se topeste . Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand punem sucul si coaja de la portocale , adaugam faina cernuta amestecand usor de jos in sus in forma de para , stingem praful de copt cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie. Ungem o tava cu unt , o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia in ea . Incalzim cuptorul si punem tava in el pentru 35 de minute.

Cand este copt oprim cuptorul si lasam blatul sa se raceasca . Dupa ce s-a racit il taiem in doua. Amestecam branza cu frisca , esenta de portocale si cu portocala decojita  desfacuta in feliute , curatata pielite , taiata bucatele si pusa peste branza. Omogenizam bine compozitia si o turnam peste prima foaie de blat , niveland uniform. Asezam cea de a doua foaie peste compozitie si punem prajitura in frigider pentru 1,5 ore. Dupa trecerea timpului scoatem prajitura de la frigider si o taiem bucatele si pe fiecare bucatica asezam cate o felie de portocala si o frunza de menta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...