close
tn4_100_6021_pr.final

O prajitura tocmai buna de pus pe masa de Craciun.

 

Ingrediente

-4 oua

-200 g unt

-50 g cacao

-150 g faina

-150 g ciocolata neagra

-vanilie

-30 ml cafea tare

-200 g zahar

-1 lingurita praf de copt

 

Pentru decor

-250 g zahar pudra

-apa

-2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu zaharul, vanilia, apoi adaugi oulale, unul cate unul. Torni cafeaua. Adaugi faina cernuta, cacaua si praful de copt.

La final pui ciocolata rasa. Amesteci bine pana obtiio compozitie omogena.

Torni aluatul intr-o tava tapetata si coci 50 de minute la 180 grade C. Pentru decor , amesteci zaharul pudra cu zeama de lamaie.

Adaugi apa, putin cate putin, amestecand cu un tel, pana obtii o compozitie densa si cremoasa, care sa nu curga. Cand prajitura s-a racit, o decorezi cu glazura de zahar.

 

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...