close
Desert

Prajitura care cucereste gravidele pofticioase – Se face cu crema de branza

s604x0_prajitura_cu_branza

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g faina
125 g unt
1 ou intreg
125 g zahar
1 praf de copt
30 g cacao
2 linguri smantana
Pentru crema:

750 g branza de vaci
200 g zahar
4 oua
1 plic budinca de vanilie
2 linguri smantana

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci untul, oul, zaharul, cacaua, smantana, faina, praful de copt si framanti un aluat potrivit de tare. Iei un sfert din aluat, il framanti cu faina sa devina tare si sa poata fi dat pe razatoare. Il lasi la frigider. Din aluatul ramas, intinzi o foaie cu mana intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Pentru crema, mixezi branza dulce cu zaharul, cu praful de budinca, smantana si galbenusurile. Incorporezi usor albusurile batute spuma tare. Torni crema peste foaia de aluat, iar peste ea razuiesti bucata de aluat oprita. Coci, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. O servesti atat calda, cat si rece.

De ce sa consumam smantana

Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smantana, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral in ultimele decenii de catre medici a fost gresita.

Limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate a influentat foarte putin cresterea numarului de cazuri de obezitate si diabet de tip II, iar o serie de studii au scos grasimile saturate de pe lista factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Un studiu nou al expertilor suedezi a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II – chiar cu 23% este mai mic riscul in cazul celor care consuma opt sau mai multe portii de produse lactate bogate in grasimi pe zi.

sursa

ARTICOL BONUS – Placinta cu mere

Marul are un aspect frumos, miros parfumat si gust delicios, iar cel mai important, este ca reprezinta un aliment minune pentru organism, care face foarte bine, fiind foarte sanatos!

Este plin de vitamina A, B1, B2 si C. Iar substantele nutritive continute de mar sunt  magneziu, fosfor, fier si porasiu. Unii specialisti spun ca persoanele care consuma mere regulat sunt ferite de probleme la plamani, datorita faptului ca el contine destul de multi antioxidanti. Consunat des marul intareste  oasele, gingiile si curata dintii. Deci este adevarat ca daca mancam un mar pe zi ne tine departe de medic.

Ingrediente
– faina
– 2 kg de mere
– 1 cana cu lapte
– 1 cana cu zahar brun
– 1 pahar cu ulei
– 4 oua
– 1 praf de copt
– coaja de la o lamaie
– 4 plicuri de zahar vanilat
– un praf de sare
– scortisoara

Cum se preapara

Spalam merele bine si cu coaja  cu tot le dam pe razatoare, pentru ca in coaja sunt vitaminele. Intr-o cratita le punem pe foc la calit impreuna cu putin zahar brun. Le lasam sa fiarba pana scade zeama din ele si se ingroasa, iar la final adaugam scortisoara dupa gustul nostru, in functie de cat vrem sa fie de parfumate. Le lasam sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam laptele cu zaharul si batem bine pana ce zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit adaugam cele 4 oua si batem bine urmand sa punem si uleiul, amestecand continuu. Stingem praful de copt cu putina zeama de lamaie si adaugam peste compozitie impreuna cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Punem peste compozitie faina pana devine ca o smantana groasa.

Luam tava de la aragaz si o ungem cu putin ulei si punem pe fundul ei hartie de copt. Turnam in tava jumatate din compozitie iar  peste ea merele calite si le acoperim cu cealalta jumatate de compozitie. Merele se vor amesteca putin cu partea de jos dar nu este problema. Punem placinta la copt pentru 30 de minute. Dupa trecerea celor 3o de minute o incercam cu scobitoarea. Daca pe ea nu se ia aluat este gata daca se ia o mai lasam putin.Va veti incanta papilele gustative cu o placinta pufoasa si parfumata, care se serveste dupa ce se raceste!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!