close
Desert

Prajitura care cucereste gravidele pofticioase – Se face cu crema de branza

s604x0_prajitura_cu_branza

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g faina
125 g unt
1 ou intreg
125 g zahar
1 praf de copt
30 g cacao
2 linguri smantana
Pentru crema:

750 g branza de vaci
200 g zahar
4 oua
1 plic budinca de vanilie
2 linguri smantana

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci untul, oul, zaharul, cacaua, smantana, faina, praful de copt si framanti un aluat potrivit de tare. Iei un sfert din aluat, il framanti cu faina sa devina tare si sa poata fi dat pe razatoare. Il lasi la frigider. Din aluatul ramas, intinzi o foaie cu mana intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Pentru crema, mixezi branza dulce cu zaharul, cu praful de budinca, smantana si galbenusurile. Incorporezi usor albusurile batute spuma tare. Torni crema peste foaia de aluat, iar peste ea razuiesti bucata de aluat oprita. Coci, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. O servesti atat calda, cat si rece.

De ce sa consumam smantana

Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smantana, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral in ultimele decenii de catre medici a fost gresita.

Limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate a influentat foarte putin cresterea numarului de cazuri de obezitate si diabet de tip II, iar o serie de studii au scos grasimile saturate de pe lista factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Un studiu nou al expertilor suedezi a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II – chiar cu 23% este mai mic riscul in cazul celor care consuma opt sau mai multe portii de produse lactate bogate in grasimi pe zi.

sursa

loading...