close
Desert

Prăjitura „Banoffee” face furori pe Internet: Se prepară în cateva zeci de minute, cu doar cinci ingrediente şi nu necesită coacere

800x0_1422863665a8754478

Vrei să pregăteşti un desert delicios, uşor de făcut, cu un gust special? Încearcă prăjitura „Banoffee”! E o reţetă simplă, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente şi de coacere.

 

INGREDIENTE:

100 de grame de biscuiţi
75 grame de unt
1 plic de budincă de caramel
2-3 banane
200 grame de frişcă

MOD DE PREPARARE:

Se fărâmă biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul topit.

Compoziţia obţinută se întinde pe o tavă şi se presează bine.

Se prepară budinca de caramel şi se toarnă peste aluatul obţinut.

Se taie bananele şi se aranjează uniform în tavă, apoi se întinde frişca.

La final, dacă doriţi, se mai pune un strat de banane şi ciocolată neagră pe deasupra.

Poftă bună!

sursa

RETETA BONUS

Ciorba de burta

Ciorba de burta face parte din bucataria noastra traditionala, fiind foarte gustoasa si aromata.
Este o coirba fina, gustoasa, o adevarata delicatesa.

Este adevarat ca ne trebuie o perioada mai mare de timp sa o pregatim dar merita fiecare minut petrecut in bucatarie, mai ales daca familia voastra prefera aceasta ciorba. Este nelipsita din mai toate restaurantele pentru ca noi romanii fiind gurmanzi de felul nostru o servim cu mare placere, destul de des. Asa ca mai jos o sa va explic cum se face o ciorba de burta pas cu pas.

Ingrediente

1,5 kg burta de vita
2 picioare de vitel
3 l de apa
2 morvovi
1 telina
2 cepe
2 linguri de otet
3 galbenusuri
150 ml de smantana
1 capatana de usturoi
2 foi de dafin piper
sare

Cum se prepara

In primul rand, si foarte important este sa spalam burta bine in mai multe ape si sa o frecam cu sare si mai apoi cu malai pana este perfect alba si fara impuritati. Apoi o dam in fiert si aruncam prima apa. Umplem oala in care am pus burta,  trei sferturi cu apa  si o punem la fiert impreuna cu oasele de vitel, iar cand incepe sa fiarba ii luam spuma. Adaugam sare, piper si foile de dafin. O lasam sa fiarba o ora dupa care adaugam legumele spalate , intregi.

Cand furculita intra usor in burta este fiarta. Strecuram zeama. Taiem fideluta burta si o mai lasam la fiert in zeama strecurata 30 de minute. Amestecam galbenusurile cu smantana si cu putina supa din oala dar rece. Aceasta compozitie se pune in oala in care a fiert burta si se mai lasa cateva clocote sa fiarba. Oprim focul si adaugam in ciorba usturoiul pisat, otetul si potrivim gustul  cu sare.

Se seveste fierbinte in boluri. Pe masa cand servim ciorba de burta trebuie sa fie otet, mujdei de usturoi, smantana si ardei iute. Dupa gustul fiecaruia isi va drege ciorba asa cum va dorii.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!