close
shutterstock_2665308

Pentru ca este primavara iar spanacul se gasete din belsug si este atat de sanatos pentru organism , haideti sa profitam de el si sa preparam o placinta delicioasa.

 

Ingrediente

Aluatul

-500 g faina

-100 g unt

-1 praf sare

-2 linguri iaurt sau apa minerala

 

Umplutura

-500 g spanac

-200 g branza

-2 oua

-sare

-50 g susan

 

Mod de preparare

 

Se cerne faina intr-un bol, se face la mijloc o adancitura in care se pune untul moale, sare si iaurtul  sau o ceasca de apa minerala si se framanta pana se obtine o coca portivita.

Se baga la rece cateva minute, acoperita cu un prosop de bucatarie. Separat se curata spanacul, se spala bine si se pune  la fiert  intr-o oala cu apa si putina sare.

Dupa ce s-a fiert, se scoate , se scurge si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale si sarea. Daca e prea moale se adauga 3 lingurite de pesmet si se amesteca bine.

Se intinde foaia de placinta, se umple cu pasta de spanac si se ruleaza cu atentie sa nu iasa din foaie . Se aseaza in forma, se unge cu ou batut, se presara cu susan si se baga la cuptor la 120 grade. Se serveste calda sau rece cu lapte batut.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!