close
placinta-cu-cartofi-si-carne-tocata-580×400

Pentru ca piureul sa isi pastreze textura cremoasa , nu trebuie sa amesteci foarte mult la el.

 

Ingrediente

-1 kg cartofi

-600 g carne tocata

-2 fire ceapa verde

-1 ceapa

-2 catei de usturoi, pisati

-2 linguri bulion

-100 g parmezan

-50 ml vin rosu

-50 g unt

-2 galbenusuri

-sare si piper

-supa de carne

 

Mod de preparare

Incingi o tigaie si calesti carnea 3 minute, pana isi schimba culoarea. Pe urma o pui intr-o sita , pentru a-si lasa surplusul de grasime.

In aceeasi tigaie calesti ceapa si usturoiul, adaugi bulionul, amesteci 3 minute, dupa care pui carnea din nou si potrivesti gustul cu sare si piper. Stingi compozitia cu vin rosu , lasi 2 minute sa fiarba si torni supa de carne , cat sa acopere carnea din tigaie.

Lasi sa fiarba 20 de minute. Fierbi cartofii pentru piure. Adaugi untul  si ceapa verde taiata fin, amesteci bine si incorporezi cele doua galbenusuri. Intr-un vas termorezistent,uns, pui carnea si o intinzi in tot vasul, dupa care pui piureul si pe deasupra razi parmezan. Dai la cuptor 20 de minute, pana ce piureul face crusta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...