close
RFO-1400×919-FishPie-mini-c9474a2b-8c14-4502-8097-8b4adc08f69d-0-1400×919

Plina de savoare  si delicioasa pentru cei care prefera pestele , dar sub alta forma!

 

Ingrediente

-1 pachet aluat foitaj

-3 oua

-800 g peste , fara oase

-150 ml vin alb sec

-100 g unt

-sucul de la 1/2 lamaie

-2 linguri mustar iute

-230 ml smantana de gatit

-2 linguri marar tocat

-sare si piper , dupa gust

 

Pentru uns

-1 ou

-3 linguri iaurt

 

Mod de preparare

Se pune la topit untul, apoi se adauga pestele taiat cubulete, vinul si sucul de lamaie. Se pune capac si se lasa pe foc 15 minute.Dupa acest timp, se scoate pestele cu o spumiera si peste zeama ramasa se toarna smantana. Se lasa pe foc 15 minute, pana cand scade bine.

In acel moment se adauga mustarul si mararul, dupa care se trage de pe foc. Se adauga pestele si ouale fierte si taiate cubulete. Se potriveste gustul cu sare si piper.

O foaie de aluat se intinde in tava, se pune umplutura, se niveleaza, apoi se pune a doua foaie. Se unge cu ou batut cu iaurt, se inteapa cu ferculita si se coace 30 de minute. Se orneaza cu masline si frunze de patrunjel.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...