close
placinta-turnata-cu-mere-pufoasa-si-aromata

Pufoasa si aromata , totdeauna ideala pentru un desert delicios si sanatos.

 

Ingrediente

Aluatul

-2 oua

-250 g faina

-2 linguri zahar pudra

-1 varf cutit bicarbonat

-1 praf sare

-1 pachet branza de vaci

-2 linguri unt topit

 

Umplutura

-500 g mere

-1 praf scortisoara

-150 g stafide

-3 linguri zahar pudra

-1 ou batut pt uns

 

Mod de preparare

Pui intr-un bol mare branza de vaci bine scursa si o amesteci. Adaugi ouale pe rand, amestecand continuu.

Pui faina cernuta in ploaie, framanti, adaugi bicarbonatul, zaharul pudra si praful de sare. Framanti pana obtii un aluat elastic. Pui faina pe o planseta si intinzi o foaie. Cureti merele de coaja , de seminte si le tai feliute.

Pui hartie de copt intr-o tava de aragaz si asezi foaia de placinta. Aranjezi feliutele de mere, adaugi stafidele si scortisoara.

Ungi , cu ajutorul unei pensule, foaia de placinta cu unt topit si rulezi. Ungi placinta cu ou batut si o dai la cuptorul incins pana se rumeneste, apoi o pudrezi cu zahar. O tai numai dupa ce s-a racit.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!