close
tn4_1_img_0114

Pentru ca este toamna si gutuile se gasesc din abundenta , haideti sa profitam din plin de ele.

 

Ingrediente

Umplutura

-9 gutui mari

-2 plicuri zahar vanilat

-3 linguri gris

 

Aluatul

-2  1/2 cana faina

-1 plic praf de copt

-150 g unt

-4 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat

-3 linguri smantana

-3 oua

 

Mod de preparare

Pentru aluat , pui toate ingredientele intr-un vas, impreuna cu faina cernuta, amesteci si framanti bine aluatul. Dai aluatul la frigider 30 de minute , pana pregatesti umplutura.

Cureti gutuile si le tai cubulete. Le pui la fiert cu apa, 4 linguri zahar si un plic zahar vanilat. Cand sunt fierte, le scurgi de sirop si le zdrobesti, pana obtii un piure dar sa nu fie prea fin. Din aluatul obtinut faci doua foi. Una o intinzi in tava unsa si tapetata cu faina.

Peste aceasta pui 3 linguri de gris, apoi intinzi piureul de gutui si mai presari un pliculet de zahar vanilat. Apoi asezi deasupra cea de-a doua foaie, pe care o intepi cu furculita. Coci placinta la foc mare, cam 20 de minute, apoi la foc mic , inca 40 de minute. Cand este gata o pudrezi cu zahar vanilat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...