close
placinta-c-van

Un desert fin si parfumat cu vanilie!

 

Ingrediente

Aluatul

-250 ml apa

-125 g unt

-250 g faina

-5 oua

-2 lingurite praf de copt

 

Crema

-250+150 ml lapte

-200 g zahar pudra

-2 linguri pudra de budinca de vanilie

-1/2 lingura faina

-220 g unt

 

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca apa cu untul pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.Se adauga faina, se amesteca si se lasa la racit.

Se pun ouale si praful de copt, se amesteca , se imparte aluatul in doua si o parte se toarna in forma de copt unsa si se coace 30 de minute.

Se scoate apoi din tava, se pune a doua parte a aluatului si se coace la fel.

Pentru crema, se fierb 250 ml lapte cu 200 g zahar. Se adauga apoi pudra de budinca, faina desfacuta in 150 ml lapte, se amesteca bine si se lasa pe foc 5 minute, apoi se lasa la racit.

Se mixeaza untul si se adauga treptst in crema racita. Se aseaza o parte a aluatului pe vasul de sevit, se pune crema , se acopera cu a doua parte a aluatului si se lasa asa de pe o zi pe alta, la rece. Se serveste pudrata cu zahar.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!