close
fdb_1475478594_placinta_rustica_foietata_cu_branza_sarata_62835_6196_Fotor

O bunatate de care nu te mai saturi!

 

Ingrediente

Aluatul

-500 g faina

-2 oua

-5 g drojdie uscata

-1 praf sare

-5 linguri ulei

-1 lingurita zahar

-350 ml lapte cald

 

Umplutura

-300 g telemea, usor sarata

-100 g branza proaspata de vaci

-3 linguri smantana

-2 oua

-1 lingura faina

-1 ou, pt uns

-mac, pt decor

 

Mod de preparare

Pentru aluat, dizolvi drojdia si zaharul in putin lapte cald. Lasi 10 minute , apoi torni maiaua peste faina cernuta, adaugi oulale, uleiul, sarea si incepi sa framanti, punand treptat laptele cald.

La final trebuie sa obtii un aluat moale, care nu se mai prinde de maini. Il lasi sa creasca o ora , la loc cald.

Razi telemeaua si o amesteci cu branza de vaci , bine scursa. Adaugi ouale, faina, smantana si omogenizezi. Imparti aluatul in jumatate, intinzi doua foi, nu foarte subtiri, pe care le ungi cu branza.

Le rulezi, le asezi in tava tapetata si le lasi sa creasca 20 de minute. Le ungi cu ou si le presari cu mac. Tii placintele la cuptor pana cand se rumenesc.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!