close
8_img_0058

Iata cum puteti prepara in bucataria voastra o placinta delicioasa , pentru intreaga familie.

 

Ingrediente

Aluatul

-500 g faina

-3 linguri ulei

-sare

 

Umplutura

-300 g branza de vaci

-2 linguri unt

-2 oua

-4 linguri lapte

-sare

 

Mod de preparare

Pentru aluat , se cerne faina intr-un castron incapator. La mijloc se face o adancitura unde se toarna uleiul, se pune sare, dupa gust si 1/2 cana de apa calda.

Se framanta totul cu mana pana se obtine un aluat moale. In timpul framantarii se mai poate pune apa calda, daca este nevoie. Cand se termina de framantat si de batut de masa, aluatul este lasat 15 minute , la loc cald, acoperit cu un prosop gros.

Se intinde apoi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina. Foaia trebuie sa fie cat mai subtire;cat faita de tigara;.Dupa ce foaia este lasata putin sa se usuce, poate fi folosita. Se realizeaza circa 10 foi de marimea unei tavi.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele. Intr-o tava bine unsa , se pun supra puse 5 foi de placinta, fiecare bine unsa. Se aseaza apoi umplutura intr-un strat uniform.

Deasupra se aseaza restul de foi , unse intre ele. Se unge si foaia de deasupra si se da la cuptor 45 de minute , pana se rumeneste. Dupa coacere , se scoate din tava , se taie si se poate servi. Sunt delicioase calde dar si reci.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!