close
fdb_1475478446_piure_de_spanac_cu_oua_ochiuri_58923_5859

Foarte gustos si sanatos pentru zilele in care postim

 

Ingrediente

-1,5 kg spanac

-3 fire praz

-2 cepe

-1 capatana usturoi

-1 ceasca ulei

-1 legatura marar

-1 legatura patrunjel

-1 lingura faina

-sare si piper , dupa gust

 

Mod de preparare

Se spala bine spanacul, se fierbe , se strecoara si se opresc doua cesti  din zeama in care a fiert. Se calesc  ceapa ci prazul intr-o cratita in ulei.

Cand acestea capata culoarea galbuie, se adauga lingura de faina, amestecand continuu, si punand cate putina zeama . Se obtine un sos  in care se adauga spanacul, usturoiul taiat marunt, sare , piper si se lasa pe foc  , amestecand pana capata aspect de piure.

Se adauga verdeata tocata fin. Se serveste cu cartofi prajiti  sau cu spaghete fierte.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...