close
656x440_pilaf-de-orez-cu-pui-78192

Pentru ca pilaful sa fie de exceptie , gurmanzii pretind ca orezul sa fie prajit in untura de pasare , iar la final peste pilaful gata  sa se puna cam o lingurita de unt sub forma de feliute subtiri, pentru a se topi repede.

 

Ingrediente

-1 kg carne de pui

-1 cana orez

-1 ceapa

-3 linguri ulei

-sare si piper

 

Mod de preparare

Puiul se curata , se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si cu ceapa taiata in doua. Oala se pune la fiert, se ia spuma si se continua pana ce carnea incepe sa se moaie.

Separat se spala orezul si se pune la prajit intr-o cratita de 3 l. Cand orezul a inceput sa-si schimbe culoarea, se toarna peste el cam 3 cani de zeama  in care a fiert carnea, se pun bucati de carne, se sareaza , se pune piper boabe. Se da la cuptor , la foc potrivit, 30 de minute , pana cand orezul este fiert.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!