close
Traditional

Piftie de porc traditionala – degresata

piftie-de-porc

 

Este iarna fie ca a nins sau nu, vantul isi face de cap si intensifica senzatia de ger.

Asa ca trebuie sa ne hranim mai gras pentru a completa arderile intense. Mai ales ca sa ca se apropie sarbatorile iar piftia nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre. Asa ca va propun o piftie degresata de porc.

Ingrediente

-1 picior de porc , parlit si spalat

-1 ureche si 1 bucata din falca porcului

-1 bucata de carne de la gat

-1 ceapa

-2 morcovi

-1 telina

-1 pastarnac

-1 capatana de usturoi

-1/2 gogosar murat

-3 oua

-1 foaie de dafin

-6 boabe piper

-3 boabe ienibahar

-sare

Mod de preparare

Opariti piciorul , urechea si falca de porc in 3 l de apa , apoi spalati-le si puneti-le la fiert impreuna cu carne si ea spalata, intr-o oala cu apa de o palma deasupra carnii. Fierbeti carnea la foc mic , spumand din cand in cand si adaugati o lin gurita de sare , piper, ienibahar si foaia de dafin.

Tineti capacul pe oala in asa fel incat sa iasa abur. Dupa 2 ore de fierbere , verificati carnea iar daca este fiarta , scoteti-o intr-un vas sa se raceasca. Restul bucatilor mai lasati-le sa fiarba inca 2 ore. Adaugati legumele curatate si spalate mai putin un morcov.

Cand carne s-a inmuiat si cade de pe oase scoteti-o din oala. Strecurati supa printr-o sita fina, si puneti-o in alta oala. Pisati usturoiul si asezati-l intr-o strecuratoare , in oala cu supa. Lasati supa sa traga aroma usturoiului 15 minute.

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu un praf de sare si amestecati-le cu coaja oualor pisata intr-un mojar. Treceti  supa printr-o panza , repunand-o apoi intr-o alta oala. Puneti oala pe foc mic , impreuna cu morcovul ramas si adaugati compozitia cu albusuri.

Aceasta va atrage rezidurile si se va limpezi . Fierbeti supa pana da in clocot , apoi opriti focul si strecurati-o iar. Taiati morcovul felii, si gogosarul murat felii subtiri. Taiati carne de pe oase in patratele.Asezati  feliile de morcov si de gogosar in 6 boluri , apoi impartiti carnea punand-o deasupra , dupa care turnati supa strecurata.

Lasati piftia sa se raceasca dupa care puneti-o in frigider.

Spor la treaba si pofta buna!

sursa foto