close
piftie-de-curcan-580×400

Pentru cei care nu consuma carne de porc , iata ca si pentru ei poate fi asezata pe masa de Craciun , delicioasa piftie, traditionala.

 

Ingrediente

-2 aripi curcan

-2 morcovi

-2 cepe

-piper si sare , dupa gust

-2 foi dafin

-4 catei usturoi

-ardeii rosii, dupa gust

-verdeata, dupa gust

-oua fierte, dupa gust

 

Mod de preparare

Speli si cureti aripile de curcan si le pui la fiert in apa cu sare, atat cat sa fie acoperite si le fierbi 2 ore , la foc potrivit. Dupa o ora adaugi morcovii , cepele, foile de dafin si piper boabe.

La final pui usturoiul pisat. Dezosezi carnea, strecori zeama  si o vanturi.

Asezi carnea in boluri, ouale fierte si morcovii taiati rondele. Torni zeama , decorezi dupa  gust si dai la frigider 8 ore.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...