close
International

Piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval, la cuptor – o variantă de cină rapidă

Piept-de-pui-umplut-cu-șuncă-și-cașcaval-la-cuptor-1024×687

Piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval, la cuptor – o variantă de cină rapidă, aspectuoasă, ușor de încropit, perfectă pentru zilele lungi de muncă în care parcă vrei să se facă singură mâncarea.

 

INGREDIENTE

5 bucăți piept de pui
5 felii șuncă
200 g cașcaval
1 lingură muștar
1 lingură sos de roșii
1 lingură iaurt
sare, piper, praf de usturoi

PREPARARE

Preîncălzește cuptorul.

Crestează câte un buzunar în fiecare piept de pui. Bate iaurtul cu sosul de roșii și muștarul. Asezonează cu sare, piper și usturoi pudră.

Dă pe răzătoare cașcavalul. Unge ușor interiorul buzunarului cu amestecul de sosuri(nu până îl termini pe tot, deoarece vei pune și deasupra). Pune câte o felie de șuncă în buzunarul fiecărui piept de pui. Presară și cașcaval înăuntru (nu până îl termini pe tot, deoarece vei pune și deasupra).

Pune bucățile de pui în tavă. Stropește-le cu puțin ulei și dă la cuptor. Dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 15 minute.

Scoate tava. Unge deasupra, în mod egal, fiecare piept de pui cu restul de amestec de sosuri. Pune și restul de cașcaval deasupra și mai dă la cuptor până se rumenește cașcavalul. Presară câteva frunzulițe de pătrunjel proaspăt deasupra și servește fierbinte.

sursa

RETETA BONUS

Crochete de cartofi cu organe de pasare

Cartoful este una dintre cele mai consumate legume. El contine calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, niacina, acid folic si zinc. Consumul de fructe si legume diversificate este asociat cu un risc redus de dezvoltare a unor afectiuni.

Unele studii au aratat ca un consum  ridicat de alimente vegetale,  printre care si cartofii, scad riscul de obezitate, diabet si boli de inima. Dar mare atentie, cartoful nu trebuie consumat prajit, ci doar fiert, copt sau facut la cuptor. Chiar daca preferatii nostri sunt cartofii prajiti, gatiti la 120 de grade produc o substanta chimica numita acrilamida care este toxica pentru organism.

Cartoful joaca un rol important in sanatatea oaselor, tensiunea arteriala, inflamatie, cancer, digestie si metabolism, de aceea se poate consuma destl de des. Acum ca ati aflat cate beneficii aduce cartoful organismului, haideti sa vedem cum se prepara aceasta reteta minunata de crochete.

Ingrediente

12 cartofi
3 oua
2 linguri de faina
organe de pasare
1 legatura de patrunjel verde
1 legatura demarar verde
piper
sare

Cum se prepara

Fierbem cartofii in coaja, iar dupa fierbere ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Ii trecem prin masina de tocat si ii amestecam cu un ou, faina si sare. Tocam organele de pasare si intr-o cratita cu putin ulei le punem pe foc sa se rumeneasca. Dupa ce organele s-au rumenit le amestecam cu un ou, prtrunjelul si mararul tocate marunt, piper si sare dupa gust. Aluatul de cartofi obtinut anterior il punem pe un fund de bucatarie presarat cu faina si il framantam bine.

Intindem o foaie groasa de circa 2 cm  grosime si peste ea punem organele de pasare. O rulam si taiem felii groase. Aceste felii din cartofi, umplute cu organele de pasare se dau prin ou si pesmet. Intr-o cratita punem ulei la incins si le prajim. Dupa ce s-au prajit le scoatem la scurs pe un prosop de hartie. Daca nu doriti sa le prajiti, le puteti coace la cuptor. Crochetele de cartofi si organe de pasare pot fi servite cu diverse soteuri de legume.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!