close
peste-pane-legume-IF87753-580×400

O reteta delicioasa si foarte sanatoasa pentru o cina savuroasa.

 

Ingrediente

-4 bucati file de peste

-2 cepe

-2 ardei grasi rosii

-2 ardei grasi verzi

-patrunjel verde

-1 lamaie

-2 linguri bulion

-1 ardei iute

-100 ml vin alb

-2 linguri ulei

-sare si piper, dupa gust

-4  linguri faina

-2 oua

-2 linguri lapte

-ulei pt prajit

 

Mod de preparare

Pestele se spala si se usuca cu prosoape absorbante. Ouale se bat cu laptele, cu sare si piper.

Fileurile se trec prin amestecul de ou, prin faina , se prajesc si se scot pe hartie absorbanta.

Ardeii grasi si ceapa se taie julien si se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga ardeiul iute taiat marunt, vinul, pasta de tomate si se lasa cateva minute pe foc.

Se potriveste gustul cu sare si piper. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, se aseaza 3/4 din amestecul de ardei , pestele si deasupra ardeiul ramas.

Se introduce vasul la cuptor pentru 20 de minute. Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu felii de lamaie.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!