close
656x440_peste-pane-37041

Pentru ca suntem in postul Pastelui si sunt zile in care se mananca peste, iata o reteta simpla  de peste pane  care merge de minune cu mamaliga si mujdei de usturoi.

 

Ingrediente

-4 fileuri peste

-1 galbenus

-3 linguri lapte

-50 g pesmet

-unt, pentru prajit sau ulei

-sare si piper , dupa gust

 

Mod de preparare

Galbenusul se bate bine cu laptele, sare si piper , dupa gust. Pestele se trece prin amestecul cu lapte si apoi prin pesnet.

Se inlatura surplusul de pesmet. Se topeste untul intr-o tigaie , se lasa sa se incalzeasca bine, apoi se pune pestele si se rumeneste pe ambele parti, sau se poate rumeni in ulei. Se scot fileurile de peste pe hartie absorbanta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Placinta cu cartofi bihoreana

 

Satioasa , foarte gustoasa  si economa asa ca incercati-o si voi!

Ingrediente

-500 g faina

-drojdie cat o nuca

-2 oua

-lapte cat cuprinde

-putina sare

-2 kg cartofi

 

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele mai putin cartofii, pana devine o coca de consistenta aluatului pentru placinte, apoi se lasa la dospit , la loc cald , pana isi dubleaza volumul.Separat se fierb cartofii in apa cu sare. Dupa ce au fiert , se zdrobesc bine si se adauga piper, sare si ulei dupa gust.

Se ia o lingura de aluat si se intinde.Se pun la mijloc doua linguri de cartofi, apoi se aduna laturile placintei sa acopere cartofii, dupa care se intinde iar de marimea unei clatite si cat mai subtire posibil. Se unge tava cu putin ulei , ca la clatite, apoi placintele se coc pe ambele parti, pana se rumenesc . Sunt deosebit de gustoase calde.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!