close
hi-rez-club-copii11

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE

Pentru aluat

300 g făină
200 g unt
sare
6 linguri apă
2 linguri oţet

Pentru umplutură

150 g şuncă presată
150 g parmezan ras
30 g miez de seminţe de floarea soarelui
20 g susan
1 ou

PREPARARE

1. Se taie untul cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă făina, apa rece cu un praf de sare şi oţetul şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.

2. Pe o planşetă presărată cu puţină făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Se unge cu albuş de ou bătut spumă, se presară şuncă tăiată cubuleţe şi parmezan.

3. Se rulează şi se taie fe­lii groase de aproximativ 1,5 cm, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se ung apoi cu gălbenuş şi se presară cu miez de seminţe şi susan.

4. Se coc în cuptorul bine încins, aproximativ 20 minute.

sursa