close
hi-rez-club-copii11

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE

Pentru aluat

300 g făină
200 g unt
sare
6 linguri apă
2 linguri oţet

Pentru umplutură

150 g şuncă presată
150 g parmezan ras
30 g miez de seminţe de floarea soarelui
20 g susan
1 ou

PREPARARE

1. Se taie untul cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă făina, apa rece cu un praf de sare şi oţetul şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.

2. Pe o planşetă presărată cu puţină făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Se unge cu albuş de ou bătut spumă, se presară şuncă tăiată cubuleţe şi parmezan.

3. Se rulează şi se taie fe­lii groase de aproximativ 1,5 cm, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se ung apoi cu gălbenuş şi se presară cu miez de seminţe şi susan.

4. Se coc în cuptorul bine încins, aproximativ 20 minute.

sursa

loading...