Pateuri cu branza

Spuneti-mi daca atunci cand treceti pe langa o patiserie nu salivati si nu va doriti sa cumparati toata vitrina?

Ei bine placintele cu branza atat de aromare si apetisante cu gustul si mirosul lor specific sunt savurate de noi mereu cu mare placere. Si de ce sa le cumparam din comert cand stim foarte bine ca sunt pline de aditivi care ne fac atat de rau organismului nostru cand putem foarte bine sa le preparam in casa.

Zilele trecute facand treaba prin gospodarie mi-a ajuns la nas un miros imbietor de placinte si cred ca o vecina de a mea este vinovata de pofta care mi s-a deschis instantaneu. Iar noi care suntem niste pofticiosi am zis ca e musai sa facem si noi placinte cu branza.  Asa ca mai jos am sa va scriu reteta unei delicioase placinte cu branza. Iata cum le puteti prepara.

Ingrediente

Aluatul

200 g de unt

300 g branza de vaca

500 g de faina

Umplutura

250 g de branza sarata

2 galbenusuri

2 linguri cu smantana

Mod de preparare

Lasam untul o ora la temperatura camerei dupa care il mixam pana devine spumos. Adaugam peste unt branza de vaca un pic de sare si mixam la viteza mare 10 minute. Cernem faina si o incorporam in aluat pana devine o coca mai tare. Punem coca in frigider pentru 45 de minute.

In acest timp pregatim umplutura din branza de vaca sarata data pe razaroare smantana si galbenusurile de ou. Omogenizam bine compozitia.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem. Il taiem patrate mici si in ele punem umplutura de branza si se strang colturile pateurilor. Batem albusurile spuma si cu acestea ungem pateurile. Incalzim cuptorul si coacem pateurile la foc mare pana ce acestea s-au rumenit.

Le lasam sa se raceasca putin si putem sa le servim cu un pahar de bere. Veti vedea cat de savuroase sunt incat veti auzi pe cineva din familie sau invitati spunand vreau  doua portii.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...