close
rumunsko-kuchyne-papanasi

Pufosi si aromati un adevarat deliciu asa ca va invit sa-i preparati si voi.

 

Ingrediente

-500 g branza de vaci

-3 oua

-4 linguri faina

-1 lingura gris

-1 lingura unt

-smantana

 

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se amesteca branza, ouale crude, faina, grisul, untul si sarea. Separat, se pune la fiert intr-o cratita apa si un praf de sare.

Papanasii au dimensiunea unei galuste si se formeaza luand pe rand cate o lingura din compozitia bine amestecata si punand-o usor in apa in clocot.

Papanasii sunt lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute, dupa care sunt scosi si se servesc calzi cu smantana.

Papanasii pot fi serviti ca aperitive , cat si ca desert, numai ca in acest caz peste ei se presara zahar pudra sau doua lingurite cu dulceata mai fluida.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...
x
Dati-ne un "Like"