close
Picture133_zps0887965b

Pufos si plin de savoare!

 

Ingrediente

-300 g faina

-300 g mere rase

-150 ml lapte

-scortisoara

-1 plic praf de copt

-1 portocala

-200 g zahar

-50 ml ulei

-1 lingurita esenta de rom

-1 praf sare

 

Glazura

-150 g ciocolata neagra

-8 linguri lapte

-fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare

Storci bine merele rase si le amesteci cu laptele, uleiul esenta de rom si coaja rasa de portocala. Combini faina cu praful de copt, zaharul, sarea si scortisoara dupa gust.

Incorporezi faina si omogenizezi. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si il coci pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoti si il lasi sa se racoreasca.

Pentru glazura, topesti ciocolata pe baie de aburi si o amesteci cu laptele. O torni peste pandispan si presari fulgi de cocos.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Bonus – Sufleu de macaroane

Sufleurile sunt preparate din diferite alimente care are in compozitia sa sosul alb amestecat cu ou.
Preparatul finit are o consistenta pufoasa si usor de digerat . Datorita faptului ca sunt foarte delicioase sunt recomandate sprea a fi consumate la cina. Sufleurile sunt recomandate si persoanelor care sunt la regim. Deci, daca vreti o cina usoara si gustoasa, e momentul sa va apucati de gatit. Pentru prepare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente

50 g de unt
100 ml smantana
300 g de spaghete
300 g de sunca presata
300 g de smantana
3 oua
5 linguri de cascaval ras
200 ml bulion
unt
200g de faina
sare

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa si sare si o lasam sa dea in fiert dupa care adaugam spaghetele si le lasam sa fiarba 20 de minute. Intre timp pregatim un aluat din faina ,unt , smantana , sare , framantam bine si il lasam sa se odihneasca. Dupa ce au fiert spaghetele le scurgem de apa si le clatim cu apa rece.

Le punem intr-un vas si le amestecam cu cascavalul ras, smantana , sunca presata taiata bucatele, bulionul amestecat cu putina apa si galbenusurile. Amestecam compozitia si turnam peste ea albusurile batute spuma. Omogenizam compozitia usor. Intr-o tava termorezistenta unsa si tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul dar acesta trebuie sa imbrace si peretii tavii si chiar sa ii depaseasca.

Punem peste aluat compozitia cu spaghete si le acoperim cu aluat. Ungem cu unt aluatul si punem tava in cuptor. Cuptorul nu trebuie sa fie incins si nu umblam la el timp de 15 minute. Sufleul este gata cand s-a rumenit. Il scoatem din cuptor si il lasam putin sa se raceasca dupa care il taiem in bucati mari si il putem servi. Va veti delecta  papilele gustative cu o delicioasa portie de sufleu cu macaroane incat sigur cineva va spune vreau doua portii.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!