close
Desert

Palarioare cu crema de ciocolata

2fursecuri porto+cioc

Un desert fin si foarte delicios.

 

Ingrediente

-125 g faina

-50 g zahar

-1 galbenus

-90 g unt rece

-250 g crema de ciocolata

-300 g ciocolata cu lapte

-2 linguri fistic maruntit

 

Mod de preparare

Se cerne faina si se face o adancitura la mijloc. Se freaca galbenusurile cu zahar si se toarna in adancitura. Deasupra se rade untul. Se framanta totul foarte repede. Se intinde aluatul la o grosime de 5 mm si se stanteaza cercuri cu fi de 3 mm.  Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie cerata  si secoc 5-6 minute.

Se freaca crema de ciocolata pana devine spumoasa. Se toarna intr-un sprit cu capat de stea si se orneaza prajiturile. Se tin la rece cel putin o ora.  Se topeste ciocolata alba pe baie de aburi si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna cate o lingurita de ciocolata peste fiecare prajitura , iar deasupra se presara fistic.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

ARTICOL BONUS – Tort  fantastic

Torturile sunt prajituri fine si delicioase cu diferite umpluturi si arome care sunt servite  cu ocazia unor aniversari si zile festive.

In mare parte vointa noastra este depasita atunci cand avem pofta de ceva dulce si trebuie sa ne incantam papilele gustative  cu o portie de tort. Dulciurile nu sunt recomandate a fi consumate constant, ci doar ocazional, deoarece zaharul consumat in cantitati mare este daunator organismului. Dar atunci cand aveti ocazii speciale, va puteti incanta membrii familiei cu un „Tort fantastic” foarte gustos si savuros.

Ingrediente

80 de grame de cacao
2 linguri de faina
150 g de zahar brun
8 oua
1 pachet de unt
250 g de zahar pudra
7 linguri de apa
4 plicuri de zahar vanilat
nuca

Cum se prepara

Zaharul brun, cacaoa si apa se pun intr-o cratita de 2,5 l pe foc si se amesteca pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit mestecand in ea din cand in cand. Amestecam zaharul pudra cu untul pana ce acesta se face spumos adaugand si zaharul vanilat.

Peste aceasta compozitie adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Adaugam in continuare crema de cacao in compozitia cu unt cate o lingura si amestecam  pana ce aceasta s-a terminat si s-a incorporat bine cu untul.

Intr-un castron oprim din crema obtinuta un sfert. Restul de crema se pune in frigider. Crema oprita in castron se amesteca cu faina si albusurile batute spuma.

Cand se face incorporarea, amestecam usor de jos in sus in forma de para. Ungem forma de tort si ii punem hartie de copt. Turnam compozitia obtinuta in ea si bagam la cuptor pentru coacere la foc mic. Nu umblam la cuptor in primele 15 minute ca blatul sa nu se lase.

Cand acesta se desprinde de peretii formei  este gata. Il lasam la racit. Taiem blatul in 3 foi si il umplem cu crema din frigider, dar atentie, doar dupa ce blatul este complet racit.

Il ornam cu crema, ii presaram de jur imprejur nuca si il imbracam in ciocolata rasa. Il punem la frigider pentru 2 ore. Gata! Acum aveti un tort super gustos, iar cineva din familie cu siguranta va cere doua portii!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!