close
tocana-cu-carne-de-vita-si-porc

O mancare delicioasa si foarte gustoasa!

 

Ingrediente

-1kg carne de vita

-150 g ulei

-150 g ceapa

-100 g morcovi

-50 g telina

-100 g bulion

-50 g usturoi

-100 ml vin

-100 g lamaie

-sare

 

Mod de preparare

Carnea de vita se portioneaza, se sareaza si se rumeneste in ulei. Se scoate in alt vas, se toarna peste carne putina apa si se lasa sa fiarba sub capac. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt si zarzavatul dat pe razatoare.

Dupa ce acestea s-au calit, se stinge cu bulionul desfacut  in apa , se lasa sa fiarba 30 de minute, se paseaza sosul  si se toarna peste carne. Se potriveste gustul cu sare, se adauga zeama de lamaie si vinul , apoi se mai lasa sa fiarba. Usturoiul se piseaza si se adauga in sos. Se mai lasa sa fiarba putin .

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Snitel tocat din carne de vita

 

Delicios si foarte gustos langa o portie zdravana de piure sau legume sote.

Ingrediente

 

-1 kg carne de vita

-3 oua

-100 g ulei

-80 g faina

-100 g pesmet

-sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare

Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga ouale, sare si piper , dupa gust , apoi se omogenizeaza bine. Se formeaza snitele de forma lunguiata , cu mainile umezite.

Se dau prin faina, ou , pesmet si se scutura de surplusul de pesmet, apoi se preseaza.Se rumenesc pe ambele parti in ulei fierbinte , apoi se scot pe hartie absorbanta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!