O poveste cu morala

O profesoară a cerut elevilor să spună o povestire cu morală. / Bulă povesteşte: / – Tatăl meu mi-a povestit despre matuşa Ana… / Matuşa Ana era inginer de aviaţie în război, iar avionul ei a fost lovit. / A trebuit să aterizeze forţat pe teritoriul inamic şi tot ce avea la ea era o sticlă de pălincă, o puşcă şi o sabie. / – Continuă, spuse profesoara intrigată.

– Matuşa Ana a baut toată pălinca pentru a se pregăti… apoi a aterizat în mijlocul a 100 de soldaţi inamici. / Ea a omorat 70 dintre ei cu mitraliera pînă s-au terminat gloanţele. / Apoi a mai omorat 20 cu sabia pînă s-a tocit lama. Pe ultimii 10 i-a omorât cu mâîinile goale. / – Dumnezeule mare, spuse profesoara îngrozită, şi care ţi-a zis tatăl tău că este morala? / – Stai departe de matuşa Ana când e beată!

Bonus: Calul vopsit in verde. Un prinţ era îndrăgostit până peste cap, evident, de o prinţesă. / Neştiind cum să-i împărtăşească aceste sentimente, se gândeşte ca la plimbarea cu prinţesa din seara ce urma, să vopsească un sfert din calul cu care se vor plimba, în verde, urmând ca atunci când prinţesa va întreba: / „De ce ai vopsit un sfert de cal în verde?” / el să răspundă: / „Nu asta contează, important este că eu te iubesc” / Numai că în seara respectivă cei doi s-au plimbat, dar nimeni nu a scos o vorbă. / Supărat, prinţul se gândeşte ca acum să vopsească jumătate de cal în verde, urmând ca prinţesa să întrebe:

„De ce ai vopsit jumătate de cal în verde?”, / iar el să răspundă: / „Nu asta contează, important este că eu te iubesc!”. / La plimbarea din seara următoare, de asemenea, nimeni niciun cuvânt. / A treia seara, în disperare de cauză, prinţul decide să vopsească tot calul în verde. / După operaţiune, la plimbare, prinţesa nemaiputându-se abţine, spune: / -Prinţe, eu te iubesc! / La care prinţul, bulversat, zice: / -Nu asta contează, important este că am vopsit calul în verde!

<
Loading...