Nu am mancat niciodata un chec mai pufos si bun ca asta. Chec oparit

Ingrediente: 1 fiola esenta vanilie, 9 oua mari, 2 cani(cana de 250 ml) cu zahar, un varf cutit de sare, 150 ml apa, 1 lingura cacao, coaja de lamaie, 150 ml ulei, 1 fiola esenta de rom, un pliculet praf de copt, 2 cani si jumatate cu faina(rase).

Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu uleiul pus ca la maioneza apoi adaugam esentele si coaja de lamaie. Zaharul si apa se pun intr-o craticioara pe foc mic si o lasam sa fiarba cateva minute, pana se topeaste zaharul si se formeaza un sirop. Albusurile spuma le mixam cu sarea.Treptat turnam siropul fierbinte peste spuma de albus, apoi adaugam amestecul de galbenus si ulei. Incorporam faina cernuta folosind un tel cu praful de copt si amestecam usor, de jos in sus.

Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonac) cu hartie de copt. Aluatul se toarna in tavi si oprim 4-5 linguri in vas, peste care punem cacaua. Amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam compozitia de cacaua peste compozitia alba si facem diferite forme cu furculita. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Feliem checul cand este rece si il servim alaturi de cei dragi. Pofta buna!

Bonus: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă pentru prăjituri. Ingrediente: 120 g unt, 210 g zahăr, 200 ml lapte de cocos, 2 ouă, 2 albușuri de ouă, 1/4 păstaie de vanilie (2 fiole esență de vanilie).

Mod de preparare: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă de cocos: mătăsoasă, exact cât trebuie de dulce și atât de bună încât îți vine să o mănânci așa, goală! Sfat: fă mai multă decât ai nevoie, nu te vei abține de la degustat! Freacă bine (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul, până obții o cremă omogenă. Adaugă fiecare ou pe rând(inclusiv albușurile), permițându-i oului introdus să se combine complet în mixtură până să îl adaugi pe următorul. Amestecă și laptele de cocos, până când este complet incorporat.

Într-un vas înalt, la foc mic spre mediu, adaugă crema mai sus obținută. Pune 1/4 din păstaia de vanilie (o despici ușor transversal și îi iei miez cu vârful cuțitului) sau esența de vanilie. Amestecă încet și constant până când crema începe să se îngroașe – circa 10 minute. Toarnă crema de cocos într-un vas cu capac (borcan) și lasă să se răcească. Dă la frigider, unde o poți păstra până la o săptămână. O poți servi cu biscuiți/fursecuri, o poți folosi ca umplutură pentru diferite torturi sau, pur și simplu, o poți savura ca atare.

Loading...