close
Pork tray

Aceasta friptura gustoasa poate fi servita cu broccoli si muraturi sau cu piure de cartofi si salata de sfecla rosie coapta. Ce ziceti suna foarte bine , nu? Asa ca iata reteta pentru voi cu mare drag!

 

Ingrediente

-1 kg muchi de porc
-200 ml suc de rosii
-2 foi de dafin
-200 ml vin alb
-50 ml ulei
-400 g broccoli congelat
-50 g unt
-cimbru
-sare

 

Preparare

Muschiul se spala si se presara cu cimbru si sare. Se aseaza in tava , pe foi de dafin. Carnea se stropeste cu ulei si suc de rosii.

Se introduce tava in cuptor pentru 2 ore, la foc mic. La fiecare 15 minute se intoarce friptura si se stropeste cu sosul din tava.

Aproape de final se toarna vinul , se acopera tava cu o folie de aluminiu si se mai tine la cuptor inca 10 minute.

Se desface broccoli in buchetele , se spala si se fierb 5 minute in apa cu putina sare. Se scurge bine broccoli si se acopera cu felioare de unt .

Friptura se taie in felii groase si se serveste cu broccoli.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

loading...