dehaine.ro

Pentru prepararea marmeladei cu struguri avem nevoie de următoarele ingrediente:
1 kg de zahar
1 kg sau o farfurie adanca plina cu struguri copti bine
o jumatate de lamaie
1 pahar de apa

Cum se prepara marmelada:

Se aleg boabele bune si se spala.

Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pana se leaga foarte bine.
Dupa aceea se vor adauga boabele de struguri si se vor fierbe aproximativ 30 de minute la foc potrivit

Ca sa separam cojile si samburii, vom trece totul printr-o sita.
Siropul rezultat se fierbe la foc iute, spumand mereu, iar cand este aproape legat se adauga 2-3 felii de lamaie si cateva picaturi de zeama.

Se incearca daca este suficient legat, picurand cativa stropi de sirop pe o farfurioara care se da imediat la rece. Cand stropii nu mai curg, marmelada este gata.


Va doresc pofta buna!

dehaine.ro