dehaine.ro

Nici nu simțim că lipsește carnea!

Pentru această rețetă de mâncare de post avem nevoi de următoarele ingrediente:

 – 2 kg. cartofi

 – 1 ceapă potrivită

 – 1 ardei gras roșu sau kapia

 – 1 morcov

 – 2 linguri de ulei

 – 2 linguri de bulion sau pastă de tomate

 – sare după gust

De cîte ori prepar această rețetă îmi aduc aminte de copilărie.

Este o rețetă rapidă, simplă și foarte gustoasă.

Pentru început curațăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Mărimea cubulețelor o stabilim în funcție de cât de mari vrem să avem cartofii în farfurie.

Apoi, dăm morcovul pe răzătare și tăiem ardeiul gras cubulețe.

Ceapa o tocăm mărunt.

Încingem uleiul în cratiță și adăugăm ceapa tocată mărunt. O călim puțin până devine translucidă.

Adăugăm apoi și morcovul ras și ardeiul cubulețe și după 2-3 minute, când s-au înmuiat legumele, punem bulionul.

Amestecăm bine să se omogenizeze și adăugăm cartofii tăiați cubulețe și mai amestecăm încă o dată.

După un minut, două, punem deasupra apă caldă, cât să acopere cartofii cam cu doi centimetri.

Lăsăm să fiarbă la foc potrivit și când cartofii sunt fierți potrivim de sare. Dacă este nevoie puteți să adăugați și puțină apă pe parcurs.

Mâncarea este gata când cartofii s-au fiert și apa este suficient de scăzută.

Atenție, totuși să nu fie prea scăzută pentru că vrem să aibă și puțin sos.

Vă doresc poftă bună!

dehaine.ro