close
International

Mănâncă RAPID, IEFTIN și DELICOS! Bun, bun de tot și ușor de făcut:

15391014_1001425426645896_7260985689158898769_n

HUEVOS RANCHEROS – MIC DEJUN MEXICAN

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE

4 ouă
1 ceapă
450 g roșii la conservă
1 ardei iute roșu (2 dacă preferi, chiar)
boia picantă
2-3 căței de usturoi
1 ardei mic roșu
sare și piper după gust
pătrunjel tocat
PREPARARE

O rețetă de mic-dejun dedicată celor cu stomac mai puternic, deoarece… ciupește ușor la limbă. Ca de altfel, marea majoritate a bucătăriei mexicane, nu? Umblă vorba că ar fi, totodată, și meniul perfect pentru un o mahmureală păcătoasă. Se face rapid și cu efort minim, din ingrediente puține.

Începem cu sosul, desigur. Într-o tigaie mare, sotează ceapa tocată până devine translucidă. Adaugă usturoiul, mai sotează 1 minut. Adaugă roșiile din conservă (dacă sunt întregi, toacă-le puțin înainte), ardeiul iute și cel roșu (tocați în prealabil mărunt).
Adaugă condimentele și pătrunjelul tocat, amestecă și lasă să dea în clocot. Micșorează focul după alte 10 minute. Pune, în cuptor, la încălzit farfuriile în care veți mânca (da, ai citit bine).
Într-o altă tigaie, încălzește, în puțin unt, foile de tortilla. Dacă ai o tigaie în care încap mai multe, e perfect. Dacă nu, încălzește-le pe rând până când se înmoaie și pune-le în farfuriile încălzite. Acestea vor menține foile maleabile și călduțe până când termini de gătit.
Prăjește ouăle ochiuri și, ca să prindă un pic de savoare, când sunt aproape prăjite, pune-le, încet să nu spargi gălbenușul, peste sos, 1-2 minute.
Toarnă sos peste fiecare tortilla în parte, pune ouăle deasupra și… poftă mare!

sursa

loading...