close
International

Kulaj – rulouri cu nuca si branza insiropate

tn4_img_20170928_185211a_Fotor

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus.

Foile pentru kulaj sunt foi speciale, rotunte, mari si subtiri, care au in compozitie gris, faina, apa, ulei de masline si putina sare. Uneori pregatesc aceste foi, alteori cumpar si din comert, foi subtiri de patiserie, care sunt gustoase, dar cele speciale pentru kulaj au o aroma deosebita.

Ingrediente
1 pachet de foi de placinta (sau foi de kulaj)
400 ml lapte
Pentru uns foile:
150 g unt
100 g samne baladi (unt de oaie)
Umplutura 1:
350 g nuca macinata
2 linguri zahar
2 linguri scortisoara macinata
1 lingura nucsoara macinata
Umplutura 2:
600 g branza de oi dulce
2 linguri de zahar
2 lingurite vanilie
50 g stafide

Siropul:
400 g zahar alb
200 ml apa
1 lingura zeama lamaie
1 lingura apa de flori(facultativ)

Mod de preparare

Am facut 2 umpluturi, care sunt simple, una cu branza nesarata de oi, amestecata cu zahar, vanilie si putine stafide, iar a doua umplutura este din nuca maruntita, la care am adaugat, zahar, scortisoara si nucsoara. Umplutura nu are nevoie de prea mult zahar, pentru ca in final kulajul se va insiropa.

Siropul este simplu de pregatit, doar punem ingredientele la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul, iar la sfarsit vom adauga putina zeama de lamaie pentru a evita zaharisirea (cristalizarea) lui.

Daca va place aroma de la apa de flori de portocale, puteti adauga putina, pentru ca ii da siropului un gust fin si deosebit de aromat. Pregatim tavile in care vom coace kulajul, pe care le ungem cu putina grasime, apoi aprindem si cuptorul la temperatura de 170 de grade.

Ne ocupam de umpluturi acum. Amestecam branza, care a fost stoarsa bine de zar, cu cele 2 linguri de zahar si vanilie, iar la sfarsit, adaugam stafidele.

Nuca dupa ce a fost putin prajita si maruntita, o amestecam cu celelate ingrediente si putem incepe umplerea foilor. Un pachet are 24 de foi, deci le vom imparti in 2, 12 foi le vom umple cu branza si celelalte 12 cu nuca.

continuarea

loading...