close
icre-false1_Fotor

Usor de preparat si foarte gustoase.

 

Ingrediente

-1 ceasca gris

-3 cesti de suc dulce de rosii

-2 cepe

-1 ceasca ulei

-sare si piper , dupa gust

 

Mod de preparare

Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul  si se amesteca cu grija pana se umfla grisul. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se adauga putin cate putin uleiul, frecandu-se cu lingura de lemn sau cu mixerul  pana se incorporeaza tot uleiul. La sfarsit se adauga dupa gust , ceapa fin tocata , sare si piper.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Saleuri din aluat fraged

 

Crocante la exterior si pufoase la interior , un adevarat deliciu.

Ingrediente

-250 g faina

-1 lingurita sare

-putin piper

-1 praf de mustar

-100 g unt

-100 g branza rasa sau cascaval

-1 galbenus

-putina apa

 

Mod de preparare

Se amesteca faina, piperul , mustarul, se incorporeaza untul  frecandu-l intre degete, apoi branza rasa. Se adauga galbenusul de ou si atata apa cat sa se obtina un aluat suplu, care se framanta bine.

Se intinde aluatul cu sucitorul  pana se obtine o foaie  cu o grosime de 3 mm. Se da saleurilor forma dorita, apoi se aseaza pe o tava  unsa cu unt  si se introduc in cuptor, la foc potrivit  5-7 minute, pana ce vor capata culoarea aurie.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!