close
medjimurska-gibanica-2da6fbdbe427afcd11df889c7701f5a8_view_article

O prajitura fina si plina de arome , ideala pentru sarbatori.

 

Ingrediente

Stratul de branza

-250 g faina

-80 g unt

-1 ou

-3 linguri smantana

-1 praf sare

-1 lingurita zahar

 

Foaia de strudel

-500 g faina

-1 ou

-2 linguri ulei

-un pic de otet sau suc de lamaie

-apa calduta

 

Umplutura cu mac

-200 g seminte de mac

-50 g zahar

-1 plic zahar vanilat

-100 ml lapte sau smantana

-1 ou

 

Umplutura cu branza

-400g branza de vaci

-1 ou

-100 ml smantana

-50 g zahar

 

Umplutura cu nuci

-200 g nuci macinate

-50 g zahar

-1 plic zahar vanilat

-100-200 ml lapte

-scortisoara

 

Umplutura cu mere

-500 g mere

-30 g zahar

-coaja de la o lamaie

-scortisoara

 

Pentru asamblare

-50 g unt pt uns

-50 g smantana pt stratul final

 

Mod de preparare

Intai se prepara cele doua aluaturi prin amestecarea ingredientelor mentionate la fiecare. Se dau la rece 30 de minute cele doua aluaturi si , intre timp se pregatesc umpluturile.

Pentru umplutura cu mac, acesta se rasneste, se amesteca cu laptele si se adauga cele doua tipuri de zahar. Pentru cea cu branza, se sfarama branza, se adauga oul, smantana si zaharul. Pentru umplutura cu nici, acestea se macina fin, se pun in lapte, se adauga cele doua tipuri de zahar si scortisoara, apoi se amesteca bine.

Pentru cea cu mere, acestea se curata, se taie felii subtiri si se acopera cu zahar, se adauga scortisoara si sucul de lamaie. Se intinde aluatul de baza si se transfera in tava de copt  unsa cu unt.Se intinde si aluatul de strudel si se lasa asa, sa se usuce putin. Peste baza se pune 1/2 din compozitia cu mac, se acopera cu un strat de aluat din strudel care se unge cu unt.

Se pune 1/2din compozitia cu branza, se acopera cu alt strat de strudel si se unge cu unt. Se pune compozitia cu nuci  si se acopera cu aluat de strudel uns cu unt.

Se pune garnitura de mac, garnitura de branza , garnitura de mere si se acopera cu alt strat de strudel uns cu unt. Aluatul de strudel ramas se pune deasupra , uns cu unt si apoi ultimul strat se unge cu smantana. Se da la cuptor aproximativ o ora, la foc moderat. Se serveste cu zahar vanilat.

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

loading...