close
International

Galuste pentru papricas de pui sau miel cu smantana

P2160047

Foarte pufoase si delicioase.

 

Ingrediente

-1 ou mare

-100 g faina

-50 g unt

-sare

 

Mod de preparare

Untul moale se amesteca putin cu oul intreg, apoi se freaca bine cu faina, cu dosul furculitei, circular, pana cand se omogenizeaza. In cazul in care compozitia este prea compacta, se pune o lingura de apa si se mai freaca bine.

Intr-o cratita de 2 l  se pune apa pana la jumatate si o lingurita de sare. Cand apa clocoteste, se uda lingurita si cu ea se ia din compozitie cate o galusca si apoi i se da drumu in apa; de fiecare data se uda lingurita ca sa nu se lipeasca de compozitie.

Vor rezulta circa 20 de galuste. Se fierb acoperit la foc mic, 10-15 minute, pana cand devin moi; se incearca o galusca daca este fiarta la mijloc. Apoi galustele se scot cu o spumiera si se pun in sosul de la papricas.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!