close
fdb_1443013798_lead_25328

O reteta minunata pentru un desert delicios!

 

Ingrediente

-500 g cartofi

-250 g faina

-2 oua

-8 linguri pesmet

-4 linguri zahar

-8 caise de marime potrivita

-scortisoara

-1 lingura unt

-1 praf sare

 

Mod de preparare

Speli bine cartofii si-i pui la fiert in coaja. Ii scoti si-i lasi la racit. Speli caisele, le scoti samburii si le lasi la scurs.

Pui in fiecare jumatate de caisa putin zahar si scortisoara. Cureti cartofii si-i dai pe razatoare. Ii pui intr-un bol si adaugi faina, ouale , sarea si framanti aluatul.

Pui aluatul rezultat pe un fund de lemn dat cu faina si formezi un sul, apoi il tai in bucati egale.

Calesti pesmetul in unt, pui zaharul, amesteci sa nu se arda si dai deoparte.

Pui apa la fiert cu putina sare si lasa sa clocoteasca. Iei o bucata de aluat si o aplatisezi cu mainile date prin faina. Pui o bucata de caisa in centrul ei si formezi o galusca.

La final , pui toate galustele in apa clocotita si lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata. Dai prin pesmet si servesti.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!