close
delimano_recipe-horse_radish_and_herb_crusted_beef_rib_roast_490x340

Delicioasa si foarte aspectoasa !

 

Ingrediente

-1 kg muschi de vita

-putina boia dulce si picanta

-cimbru

-busuioc

-foaie de dafin

-rozmarin macinat

-3 catei de usturoi pisati

-4 linguri ulei

-1 cana vin rosu demidulce

-4 cartofi

-1 ceapa mare

-3 morcovi

-1 telina

-50 g unt

-sare si piper , dupa gust

 

Mod de preparare

Se spala bine muschiul de vita si se curata de pielite. Se unge cu ulei, se inteapa cu varful cutitului pe toata suprafata si se imbraca cu toate condimentele macinate, formand astfel o crusta. Se aseaza muschiul intr-o tava tapetata cu unt, se prepara un sos din apa, sare, vin, ulei, usturoi si se toarna in tava.

Se introduce tava in cuptorul cald, la foc potrivit si se lasa sa se coaca carnea.  Intre timp se pun legumele   sa fiarba in apa cu sare, iar dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se taie bucati potrivite, se pun la cuptor in unt sa se rumeneasca  si se servesc cu friptura de vita in crusta, ornata cu rozmarin si stropita cu vin alb .

Asa ca , spor la treaba si pofta buna!

ARTICOL BONUS – PLACINTA CU MERE

Marul are un aspect frumos, miros parfumat si gust delicios, iar cel mai important, este ca reprezinta un aliment minune pentru organism, care face foarte bine, fiind foarte sanatos!

Este plin de vitamina A, B1, B2 si C. Iar substantele nutritive continute de mar sunt  magneziu, fosfor, fier si porasiu. Unii specialisti spun ca persoanele care consuma mere regulat sunt ferite de probleme la plamani, datorita faptului ca el contine destul de multi antioxidanti.

Consunat des marul intareste  oasele, gingiile si curata dintii. Deci este adevarat ca daca mancam un mar pe zi ne tine departe de medic.

Ingrediente
– faina
– 2 kg de mere
– 1 cana cu lapte
– 1 cana cu zahar brun
– 1 pahar cu ulei
– 4 oua
– 1 praf de copt
– coaja de la o lamaie
– 4 plicuri de zahar vanilat
– un praf de sare
– scortisoara

Cum se preapara

Spalam merele bine si cu coaja  cu tot le dam pe razatoare, pentru ca in coaja sunt vitaminele. Intr-o cratita le punem pe foc la calit impreuna cu putin zahar brun. Le lasam sa fiarba pana scade zeama din ele si se ingroasa, iar la final adaugam scortisoara dupa gustul nostru, in functie de cat vrem sa fie de parfumate. Le lasam sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam laptele cu zaharul si batem bine pana ce zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit adaugam cele 4 oua si batem bine urmand sa punem si uleiul, amestecand continuu. Stingem praful de copt cu putina zeama de lamaie si adaugam peste compozitie impreuna cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Punem peste compozitie faina pana devine ca o smantana groasa.

Luam tava de la aragaz si o ungem cu putin ulei si punem pe fundul ei hartie de copt. Turnam in tava jumatate din compozitie iar  peste ea merele calite si le acoperim cu cealalta jumatate de compozitie. Merele se vor amesteca putin cu partea de jos dar nu este problema.

Punem placinta la copt pentru 30 de minute. Dupa trecerea celor 3o de minute o incercam cu scobitoarea. Daca pe ea nu se ia aluat este gata daca se ia o mai lasam putin.Va veti incanta papilele gustative cu o placinta pufoasa si parfumata, care se serveste dupa ce se raceste!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!