Faze comice – mori de ras

Scrisoarea unei mame blonde catre fiul ei: / „Draga fiule, / Iti scriu aceste randuri ca sa stii ca iti scriu. Daca primesti aceasta scrisoare inseamna ca a ajuns cu bine. Daca nu o primesti, atunci sa ma anunti pentru a ti-o mai trimite o data. Iti scriu incet pentru ca stiu ca tu nu citesti prea repede. / Acum cateva zile tatal tau a citit ca marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanta de un kilometru de casa. De aceea ne-am hotarat sa ne mutam mai departe. / Noua casa este minunata; are si masina de spalat, dar nu stiu sigur daca merge. / Ieri, am bagat lenjeria in ea, am tras de maneta, si de atunci n-am mai vazut-o. Vremea pe aici nu e foarte rea.

Saptamana trecuta n-a plouat decat de doua ori. Prima data, ploaia a tinut 3 zile, a doua oara 4 zile. / Apropo de vesta pe care o vroiai, unchiul Petre mi-a spus ca daca o trimitem cu nasturi, cum sunt ei grei, o sa coste mai mult; atunci am taiat nasturii si i-am pus in buzunar. / In sfarsit, l-am ingropat pe bunicu’; l-am gasit cand ne-am mutat. / Era in dulap din ziua in care a castigat la „De-a v-ati ascunselea”. / Sa-ti mai zic ca alaltaieri, a explodat bucataria si tatal tau si cu mine am „zburat” din casa./ Ce emotie!

A fost pentru prima data dupa multi ani cand tatal tau si cu mine iesim impreuna undeva. / A venit doctorul sa vada daca suntem in regula, si mi-a pus un tub de sticla in gura. Mi-a zis sa nu vorbesc 10 minute. Tatal tau s-a oferit sa cumpere tubul acela. Si daca tot vorbim de taica-tu, te anunt ca si-a gasit de lucru, e foarte mandru de asta. Lucreaza peste aproape 500 de oameni. / L-au angajat sa tunda iarba in citimir. / Sora ta Julia, cea care s-a casatorit cu sotul ei, a nascut in sfarsit, da’ nu stim inca sexul copilului. N-as putea inca sa-ti spun daca esti unchi sau matusa. / Taica-tu a intrebat-o pe sora-ta Lucia daca mai este insarcinata. / Lucia i-a zis ca da, in 5 luni de-acum; atunci taica-tu a intrebat-o daca era sigura ca era al ei. Ea i-a spus sigur ca da. / Ce fata sigura, cata mandrie! Asa fata, asa tata! / Varul tau Paul s-a casatorit si se roaga in fiecare zi in fata sotiei lui. / E fecioara!

Dimpotriva, nu l-am mai vazut pe unchiul Vasile, ala care a murit anul trecut… Cel mai rau e frate-tu ala mic, Ionut. A incuiat masina si a lasat cheile inauntru. A trebuit sa se duca pana acasa sa aduca dublura ca sa ne scoata pe toti de acolo. / Bine, fiule. Nu pot sa-ti trec adresa pe plic pentru ca n-o stiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresa. Daca o vezi pe Margareta, transmite-i salutarile noastre. Daca n-o vezi nu-i spune nimic. / Mama ta care te adora, / Antoaneta / P.S. Aveam de gand sa-ti pun si niste bani, dar deja am inchis plicul.”

<
Loading...