close
656x440_fasole-verde-cu-usturoi-235905

Pentru ca am fost bune gospodine si asta toamna am pus la lada tot felul de legume si printe ele si fasole verde, iar acum suntem in post , asa  ca haideti sa profitam de ea.

 

Ingrediente

-500 g fasole verde

-300 g bulion

-1 ceapa

-6 catei usturoi

-5 linguri ulei

-30 g pesmet

-verdeata, dupa gust

-sare

 

Mod de preparare

Se fierbe fasolea verde in apa cu sare, acoperita , pana se inmoaie. Dupa ce a fiert se scurge. Ceapa taiata marunt, se caleste in ulei,2 minute, si, cand se ia de pe foc , se adauga usturoiul tocat marunt si apoi fasolea fiarta, apoi se amesteca.

Intr-un vas tremorezistent se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste aceasta, jumatate din cantitatea de bulion stins cu putina apa, se presara jumatate din cantitatea de pesmet, verdeata tacata marunt si sare, continuand cu restul de fasole, bulion, si toate celelalte, stropindu-se deasupra cu o lingura de ulei. Se da vasul la cuptor 20 de minute.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!