close
International

Enchiladas de pui – rețetă mexicană tradițională

enchiladas-de-pui1-1024×667

Enchiladas de pui – rețetă mexicană tradițională care cunoaște zeci de variante.

Enchilada însemnând “acoperit cu sos de ardei iute”, rețeta se încadrează clar în categoria celor extrem de condimentate, dedicate celor doritor de senzații tari culinare. Rețeta pe care v-o propunem mai jos este una extrem de rapidă, de ușoară și nu la fel de picantă ca aceea originală (am adaptat-o gusturilor noastre).

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 35 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE

1 pui întreg
400 g roșii întregi decojite în sos de roșii
1 ceapă medie
3 căței de usturoi
1 ardei iute
sare, busuioc, oregano, chilli și piper după gust
200 g cașcaval/Gouda
4-5 foi de tortilla

PREPARARE

Toacă usturoiul, ceapa și ardeiul iute. Condimentează și sotează legumele în ulei încins 3-4 minute. Adaugă roșiile din conservă, tocate înainte desigur. amestecă și lasă pe foc mic, să se îngroașe sosul.

Între timp, taie puiul deja rotisat în fâșii (cât vrei tu de mari, dar ține cont că vei umple foile de tortilla cu ele).

Încălzește cuptorul. Dă sosul de pe foc. Dă o foaie de tortilla prin sos, acoperind-o bine. Așază fâșii de pui în ea, ruleaz-o și pune-o în tavă. Procedează la fel cu restul foilor de tortilla rămase. Pune sosul rămas peste foile de tortilla umplute din tavă.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Scoate tava, rade cașcavalul ales pe deasupra și dă din nou la cuptor, 10 minute.

sursa