close
Desert

E delicioasă, nu are nevoie de prea multe ingrediente şi se pregăteşte destul de rapid. Încearcă prăjitura „DeMentă” şi o să te îndrăgosteşti de ea

800x0_1425026848c86df2e2

E delicioasă, nu are nevoie de prea multe ingrediente şi se pregăteşte destul de rapid. Încearcă prăjitura „DeMentă” şi o să te îndrăgosteşti de ea!

 

INGREDIENTE:

Blatul de jos:
150 g unt unt
1 cana zahar
4 oua
1 sticluta esenta de vanilie
1 cana si jumatate de sirop de ciocolata
1 cana faina

Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus. Compozitia obtinuta se baga la cuptorul incins la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Stratul din mijloc:

150 g de unt
2 cani zahar pudra
1 lingura apa
1 sticluta esenta de menta
1 lingurita de colorant verde

Se amesteca toate ingredientele de mai sus in ordinea scrisa si apoi se mixeaza compozitia pana devine omogena. La final, se toarna peste primul blat.

Stratul de ciocolata:

75 g de unt
1 ciocolata cu lapte

Untul si ciocolata se topesc la cuptorul cu microunde sau pe foc, amestecand mereu. Cand s-a topit, se toarna pe deasupra si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!

sursa

RETETA BONUS

Ostropel de pui

Ostropelul de pui este o mancare traditionala romaneasca, foarte gustoasa si sanatoasa!

Are un gust deosebit, iar usturoiul ii da o aroma placuta, dar se poate prepara si fara usturoi. Este foarte usor de preparat si abunda de vitaminele atat de necesare organismului nostru, pentru a functiona in parametrii optimi. Retata difera de la o zona la alta, ea fiind imbogatita cu multe legume si diferite condimente in raport de gustul fiecaruia.

Ingrediente

600 g de aripi de pui
500 g  puple de pui
2 cepe
1 ardei gras
1 ardei capia
1 capatana de usturoi
1 legatura patrunjel verde
1 crenguta de cimbru
100 ml de ulei
1 lingurita de boia dulce
piper
1 foaie de dafin
sare
8 rosii bine coapte
Cum se prepara

Spalam bine carnea de pui si daca are puf o parlim si o taiem bucatele. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, spalandu-i bine cu apa, si ii tocam si pe ei tot fideluta.

Rosiile le spalam si le trecem prin sita ca sa le separam de pielite si de seminte. Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu un praf de sare. Intr-o cratita punem uleiul si dam drumul la foc sa se incinda putin uleiul in care punem carnea de pui si o lasam sa se rumeneasca.

Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem si o punem intr-un bol. In uleiul in care am rumenit carnea adaugam ceapa si ardeii. Lasam sa se patrunda legumele si peste ele adaugam sucul de rosii. Le lasam sa fiarba la foc mic pana scad.

Punem legumele si carnea intr-un vas termorezistent iar peste ele adaugam cimbrul, piperul, boiaua si potrivim gustul cu sare. Bagam la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 1o minute turnam si usturoiul peste carne si mai lasam 10 minute. Acum ca ostropelul este gata il servim  alaturi cu o portie de mamaliguta, iar familia cu siguranta va cere si a doua portie.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!