E atat de simplu si ieftin de facut ca o vei prepara in fiecare zi. Cateva oua, smantana si faina si ai imediat, gata aceasta placinta pufoasa.

E atat de simplu si ieftin de facut ca o vei prepara in fiecare zi. Cateva oua, smantana si faina si ai imediat, gata aceasta placinta pufoasa. Lista de ingrediente: doua pahare smantana, o jumatate lingurita otet, 3 oua, 150 g cascaval, doua pahare faina, sare, o jumatate lingurita bicarbonat sodiu, 3 linguri ulei.

Cum se prepara: Ouale se bat bine, se adauga smintina si uleiul treptat. Se omogenizeaza bine, apoi adaugam faina in ploaie, sarea si bicarbonatul de sodiu pe care il stingem in otet . Se unge o forma de cuptor cu unt si se toarna jumatate din aluat, se pune un strat de cascaval dat prin razatoare si apoi turnam restul aluatului . Se baga la cuptorul incins la 180 de grade timp de 50 de minute. Se serveste calda. Pofta buna!

Bonus: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă pentru prăjituri. Ingrediente: 120 g unt, 210 g zahăr, 200 ml lapte de cocos, 2 ouă, 2 albușuri de ouă, 1/4 păstaie de vanilie (2 fiole esență de vanilie).

Mod de preparare: Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă de cocos: mătăsoasă, exact cât trebuie de dulce și atât de bună încât îți vine să o mănânci așa, goală! Sfat: fă mai multă decât ai nevoie, nu te vei abține de la degustat! Freacă bine (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul, până obții o cremă omogenă. Adaugă fiecare ou pe rând(inclusiv albușurile), permițându-i oului introdus să se combine complet în mixtură până să îl adaugi pe următorul. Amestecă și laptele de cocos, până când este complet incorporat.

Într-un vas înalt, la foc mic spre mediu, adaugă crema mai sus obținută. Pune 1/4 din păstaia de vanilie (o despici ușor transversal și îi iei miez cu vârful cuțitului) sau esența de vanilie. Amestecă încet și constant până când crema începe să se îngroașe – circa 10 minute. Toarnă crema de cocos într-un vas cu capac (borcan) și lasă să se răcească. Dă la frigider, unde o poți păstra până la o săptămână. O poți servi cu biscuiți/fursecuri, o poți folosi ca umplutură pentru diferite torturi sau, pur și simplu, o poți savura ca atare.

<
Loading...