close
0193

Considerata regina dulceturilor deoarece este parfumata , delicata ce sa mai zic,intr-un cuvant o adevarata delicatese  care troneaza la loc de cinste pe rafturile din camara printre toate bunatatile.

 

Ingrediente

 

-250 foi de trandafir

-1 kg zahar

-1/2 lingurita sare de lamaie

-1 lingurita zeama de lamaie

 

Preparare

Se freaca cu mana 150 g de frunze alese, cu sarea de lamaie pisata, usor, pana se fac rosii si cu grija sa nu se rupa foile. Se tin la rece. Frunzele ramase, se fierb cateva minute cu 1 l de apa si se lasa apoi la racit. Se strecoara printr-o panza.

Se pune intr-un vas 3 pahare de zeama bine limpezita cu 1 kg de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul, se pun frunzele frecate cu  sare de lamaie si se da focul iute. , se lasa sa fiarba pana cand se leaga bine.

Se adauga putina zeama de lamaie, se ia spuma si se mai lasa putin sa fiarba , amestecand continuu in vas. Se pune dulceata in borcane sterilizate , se aseaza borcanele  pe o patura groasa cu gura in jos , se impaturesc bine si se lasa asa pana se racesc.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...