close
apple_pie_jam_2

Este timpul sa incepem usor , usor sa ne umplem camara cu tot felul de bunatati , printre care si aceasta dulceata minunata.

 

Ingrediente

-2 kg mere

-500 g stafide

-700 g zahar

-200 ml apa

 

Preparare

Speli merele , le cureti de seminte, le tai cubulete si le pui intr-o oala. Presari zahar si le lasi deoparte 2 ore. Dupa scurgerea timpului, torni apa peste mere si asezi oala pe foc mic, amestecand din cand in cand.

In momentul in care incepe sa fiarba, iei spuma si mai lasi 10 minute sa fiarba dupa care dai deoparte. Adaugi stafidele spalate, acoperi vasul cu un prosop si lasi dulceata sa se raceasca.

Pui iar dulceata pe foc mic 20 de minute , amestecand des. Torni dulceata in borcane sterilizate , le pui cu capacul in jos si le impaturesti bine cu o patura groasa .

Lasi borcanele cu dulceata asa pana cand se racesc bine.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...