close
International

De când le-am făcut, îmi vine să le repet în fiecare seară, aşa bune ies!

De când le-am făcut, îmi vine să le repet în fiecare seară, aşa bune ies!

Gustarea perfecta cand ai manca ceva consistent, dar nu ai chef sa gatesti ceva prea complicat.

Poti incerca baghetele cu mozzarella si usturoi si ca aperitive sau gustare la o petrecere, caci sunt usoare si pe placul tuturor.

INGREDIENTE PENTRU BLAT
250 g faina 120 ml apa calda 1 plic drojdie uscata 3 linguri ulei de masline sare
 
INGREDIENTE PENTRU TOPPING
4 catei de usturoi 4 linguri unt 200 g mozzarella 30 g branza maturata (de preferat parmezan) oregano
MOD DE PREPARARE:
  1. Pentru a forma aluatul, amesteca ingredientele uscate (faina, drojdia, sarea), apoi adauga apa calda si uleiul, amestecand. Framanta aluatul cu mana 3-5 minute, apoi lasa-l sa creasca la cald pentru 20 de minute.
  2. Intinde blatul cu buricele degetelor intr-o tava dreptunghiulara. In untul topit adauga usturoiul maruntit, iar cu acest amestec unge blatul folosind o pensula de bucatarie.
  3. Presara parmezanul, urmat de mozzarella pe toata suprafata blatului, adauga oregano si da tava la cuptor pana cand crusta devine auriu inchis. Taie blatul din 5 in 5 cm pe latime, incat sa rezulte baghete cu mozzarella si usturoi.

sursa

loading...