close
Desert

Cum să faci eclerul perfect acasă, fără prea mare bătaie de cap: Iată reţeta pas cu pas

800x0_1417168614cfad858a

Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri din lume.

Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.

 

INGREDIENTE:

Eclere:

100 g margarina

4 oua

125 g faina
1/2 lingurita sare

125 ml apa

Crema de ciocolata:

1 cana lapte rece
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura cu varf faina
esenta rom
50 g unt
300 ml frisca batuta

Glazura:

3-4 linguri cacao
6 linguri apa

MOD DE PREPARARE:

Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de ciocolata:

Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.

Glazura:

Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra. Pofta buna!

sursa

RETETA BONUS

Friptura de curcan cu sos de gutui

Carnea de curcan are putine calorii si este recomantata spre a fi consumata in toate dietele si poate fi introdusa in alimentatia copiilor in primele luni de viata.
Este bogata in vitaminele B6 si B12 precum si in minerale esentiale organismului nostru.

Ingrediente

1 curcan
2 cani cu supa
300 g de costita
200 ml de ulei
2 lingurite cu zahar
600 g de rosii
1 pahar cu vin
1 kg de gutui
piper
sare

Cum se prepara

Spalam bine curcanul si daca are puf il parlim, il frecam cu malai si ii taiem capul, gatul, aripile si copanele. Frecam curcanul cu sare si il lasam sa stea asa 50 de minute. Punem apa si boabe de piper in tava de la aragaz si dupa scurgerea celor 50 de minute punem si curcanul in tava. Taiem costita in fasiute imbracam curcanul cu ea. Cine doreste, costita poate fi si afumata. Adaugam si uleiul si tinem curcanul la foc potrivit o ora. Din cand in cand intoarcem curcanul si il stropim cu sosul din tava. Curcanul este gata atunci cand a stat la cuptor cate o ora pentru fiecare kg pe care il are curcanul. Daca sosul in tot acest timp scade mai adaugam apa.

Spre final adaugam vinul cand curcanul este aproape rumenit. Pregatim sosul din gutui. Spalam bine gutuile, le indepartam semintele si le taiem feliute. Intr-o cratita punem ulei si putina apa si le inabusim pana se inmoaie. Spalam rosiile si le dam prin sita ca sa le separam se seminte si pielite. Le adaugam peste gutui  impreuna cu zaharul si le lasam sa scada bine pana ce sosul se ingroasa dar mestecam des. Scoatem curcanul de la cuptor si il lasam putin sa se raceasca. Pe un platou asezam felii taiate din curcan si alaturi punem intr-un bol sosul din gutui. Servim feliile de curcan stropite cu sosul de gutui.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!