close
Desert

Cum să faci eclerul perfect acasă, fără prea mare bătaie de cap: Iată reţeta pas cu pas

800x0_1417168614cfad858a

Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri din lume.

Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.

 

INGREDIENTE:

Eclere:

100 g margarina

4 oua

125 g faina
1/2 lingurita sare

125 ml apa

Crema de ciocolata:

1 cana lapte rece
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura cu varf faina
esenta rom
50 g unt
300 ml frisca batuta

Glazura:

3-4 linguri cacao
6 linguri apa

MOD DE PREPARARE:

Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Se fierbe putin la foc mic. Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece, se adauga pe rand ouale. Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.

Crema de ciocolata:

Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca. Se fierbe la foc potrivit amestecand mereu, pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si 50 unt. Se amesteca bine, se lasa sa se raceasca.

Glazura:

Se fierb toate ingredientele si se toarna pe deasupra. Pofta buna!

sursa

loading...