Cum poti sa albesti pernele si pilotele ingalbenite cu un simplu truc. Trebuie doar sa faci asta cand le bagi in masina de spalat

Cum poti sa albesti pernele si pilotele ingalbenite cu un simplu truc. Trebuie doar sa faci asta cand le bagi in masina de spalat. De obicei fețele de pernă se îngălbenesc în timp iar albirea lor poate fi o adevărată problemă. Atunci când transpiri, vei păta nu doar fețele de pernă, ci şi pernele. Exact de aceea trebuie să speli pernele cu totul. Iată o soluție simplă să scapi de ele și să le redai strălucirea de la început.

Pernele și pilotele îngălbenite, care pot fi curățate la mașină, trebuie spălate cel puțin de două ori pe an și lăsate să se usuce la aer curat pentru a scăpa de mirosuri. Iată și ingredientele care te ajută să le redai culoarea albă de la început: 20 g detergent de rufe sau o capsulă detergent lichid, 20 ml detergent de vase de calitate, 15 ml clor sau orice alt înălbitor pe care îl folosești în mod obișnuit, 10 g de borax pentru rufe.

Pune toate aceste ingrediente în mașina de spălat, pune pernele și pilota îngălbenite în cuvă și pornește mașina pe programul obișnuit pentru lenjerie, la o temperatură de 70°C. După ce mașina și-a încheiat programul de spălare, repornește programul de clătire și stoarcere. Este important să clătești pernele de două ori, pentru a îndepărta cât mai bine reziduurile de detergent și clor.

Este bine să speli câte două perne o dată sau o pernă și o pilotă, lângă care mai poți adăuga și două mingi de tenis curate. Aceeași metodă prin care albești pernele poate fi folosită cu succes și pentru prosoapele albe îngălbenite sau pentru cearșafurile pătate.

Loading...