Crochete de cartofi cu organe de pasare

 

Cartoful este una dintre cele mai consumate legume.

El contine calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, niacina, acid folic si zinc. Consumul de fructe si legume diversificate este asociat cu un risc redus de dezvoltare a unor afectiuni. Unele studii au aratat ca un consum  ridicat de alimente vegetale,  printre care si cartofii, scad riscul de obezitate, diabet si boli de inima. Dar mare atentie, cartoful nu trebuie consumat prajit, ci doar fiert, copt sau facut la cuptor. Chiar daca preferatii nostri sunt cartofii prajiti, gatiti la 120 de grade produc o substanta chimica numita acrilamida care este toxica pentru organism.

Cartoful joaca un rol important in sanatatea oaselor, tensiunea arteriala, inflamatie, cancer, digestie si metabolism, de aceea se poate consuma destl de des. Acum ca ati aflat cate beneficii aduce cartoful organismului, haideti sa vedem cum se prepara aceasta reteta minunata de crochete. 

Ingrediente

  • 12 cartofi
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • organe de pasare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura demarar verde
  • piper
  • sare

Cum se prepara

Fierbem cartofii in coaja, iar dupa fierbere ii lasam sa se raceasca si ii curatam. Ii trecem prin masina de tocat si ii amestecam cu un ou, faina si sare. Tocam organele de pasare si intr-o cratita cu putin ulei le punem pe foc sa se rumeneasca. Dupa ce organele s-au rumenit le amestecam cu un ou, prtrunjelul si mararul tocate marunt, piper si sare dupa gust. Aluatul de cartofi obtinut anterior il punem pe un fund de bucatarie presarat cu faina si il framantam bine.

Intindem o foaie groasa de circa 2 cm  grosime si peste ea punem organele de pasare. O rulam si taiem felii groase. Aceste felii din cartofi, umplute cu organele de pasare se dau prin ou si pesmet. Intr-o cratita punem ulei la incins si le prajim. Dupa ce s-au prajit le scoatem la scurs pe un prosop de hartie. Daca nu doriti sa le prajiti, le puteti coace la cuptor. Crochetele de cartofi si organe de pasare pot fi servite cu diverse soteuri de legume.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...