close
prev5-10

Iata cum puteti sa va hraniti mult mai sanatos , ocolind magazinele alimentare si preparand in casa cat mai multe bucate delicioase.

 

Ingrediente

-500 g carne de vitel

-400 g carne de porc

-300 g slanina

-30 g sare

-1 lingurita boia de ardei dulce

-putin piper

-1 nucsoara

-1 g chimen

-mate de oaie

 

Mod de preparare

Carnea se curata bine de tendoane si de pielite si se da de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca bine cu condimentele pisate , adaugand apa rece atat cat absoarbe carnea si framantandu-se bine, dupa care se poate pune 1-2 ore la rece.

Cu aceasta compozitie se umplu matele de oaie, formand perechi de crenvursti, fiecare avand lungimea de 15 cm. Crencursti se consuma proaspeti, dupa ce au fiert 5 minute in apa cu sare. Se servesc calzi cu mustar si cu o pitusca proaspata facuta in casa. Pentru pastrarea lor pe termen mai mare , se afuma usor.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...